KLIK SINIBakers1171 - Homemade & Halal


Monday, February 7, 2011

MASJID SEKADAR MERCU TANDA??PATUTLAH BINI NAJIB(BN)TAK TUTUP AURAT!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adakah pemerintah tidak mengambil iktibar dari pergolakan di mesir, Pemerintah kita hanya memperjuangkan mercu tanda sebagai dasar pemerintahan beliau dalam mentadbir negara malaysia ini.. Cukup mengecewakan kita sebagai umat Islam yang mahu memperjuangkan kemuliaan Islam itu dan meletak kan Islam itu sebagai cara hidup .. dan bukan hanya sebagai mercu tanda semata-mata . Tidak guna masjid dibina dengan harga bejuta-juta,tetapi umat islam di Malaysia tidak mampu mengimarahkan masjid-masjid..


Dari Anas bin Malik r.a. bahawasanya Rasulullah saw. bersabda: "Tidak berlaku (terjadi) hari qiamat sehingga umat ku bermegah-megah (dengan binaan) masjid".  H.R Abu Daud

Di antara tanda hampirnya hari qiamat, ialah umat Islam berbangga dan bermegah-megah dengan masjid yang mereka bina. Masing-masing negara berbangga dan merasa megah dengan bangunan masjid. Perhatian mereka hanya kepada keindahan masjid sahaja, tidak kepada pengisian masjid dengan ibadat dan solat berjamaah. Banyak masjid-masjid yang indah, besar dan cantik, tetapi yang datang bersembahyang di dalamnya hanya segelintir manusia sahaja.

ikuti laporan dari Berita Hairan Online. Berita masjid sebagai Mercu Tanda!!!


Datuk Seri Najib Razak semalam mengumumkan peruntukan sebanyak RM20 juta untuk pembangunan semula Masjid Jamek Kampung Baru, selaras usaha memartabatkan masjid berkenaan sebagai mercu tanda Kampung Baru moden.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...